29 Σεπτεμβρίου 2024

Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Ενημέρωση για την υγιεινή διατροφή στο δημοτικό σχολείο Γόννων

Για την σημασία και την υιοθέτηση της υγιεινής διατροφής ενημερώθηκαν οι μαθητές του δημοτικού σχολείο Γόννων φιλοξένησε στο πλαίσιο υλοποίησης Εργαστηρίων Δεξιοτήτων για την Υγιεινή Διατροφή. Προσκεκλημένη ήταν η κ. Νικ. Γκόγκου, διατροφολόγος με διπλωματική εξειδίκευση στην αντιμετώπιση των Διατροφικών Διαταραχών και της 
Παχυσαρκίας από το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών (ΚΕΑΔΔ), σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών της Μεγάλης Βρετανίας (NCfED).

Η κ. Γκόγκου προσέφερε μια διαδραστική παρουσίαση στους μαθητές όλων των τάξεων, αναλύοντας την πυραμίδα της διατροφής με παιγνιώδη τρόπο. Μέσα από δραστηριότητες και αλληλεπίδραση, η παρουσίαση απέσπασε το ενδιαφέρον των μαθητών, προωθώντας την κατανόηση της σημασίας υιοθέτησης υγιούς διατροφής στην καθημερινότητά  τους.
Η κ. Γκόγκου ανέφερε ότι η υγιεινή διατροφή είναι κρίσιμη για τους μαθητές γιατί οδηγεί να αποκτήσουν:
1.      Ενέργεια και Αντοχή: Μια ισορροπημένη διατροφή παρέχει την αναγκαία ενέργεια για τις καθημερινές δραστηριότητες τους και την αντοχή που  χρειάζονται για να ανταπεξέλθουν στις σχολικές υποχρεώσεις και  δραστηριότητες.
2.      Σωματική Υγεία: Μια υγιεινή διατροφή συμβάλλει στη σωστή ανάπτυξη του σώματος, των οστών και του εγκεφάλου τους, ενώ προσφέρει τα  απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.
3.      Αντίσταση σε Νόσους: Η σωστή διατροφή ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, βοηθώντας τους μαθητές να αντιμετωπίζουν καλύτερα τις λοιμώξεις και τις ασθένειες.
4.      Καλή Απόδοση Στη Μάθηση: Η υγιεινή διατροφή σχετίζεται με καλύτερη συγκέντρωση, μνήμη και γενικά καλύτερη απόδοση στη μάθηση.
5.      Ψυχολογική Ευεξία: Η σωστή διατροφή μπορεί να επηρεάσει θετικά τη διάθεση και την ψυχολογική κατάσταση των μαθητών/τριών, βοηθώντας στη μείωση του στρες και τη βελτίωση της συναισθηματικής τους ευεξίας.





Source link