Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Ειδικό Δικαστήριο: Ομόφωνα ένοχοι Ν. Παππάς και Χρ. Καλογρίτσας


Ποινή ενός έτους προτείνει ο εισαγγελέας Δημήτρης Ασπρογέρακας για τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά , ο οποίος καταδικάστηκε από το Ειδικό Δικαστήριο για παράβαση καθήκοντος.  O εισαγγελέας της έδρας του Ειδικού Δικαστηρίου προτείνει ποινή έξι μηνών για τον Χρήστο Καλογρίτσα, καθώς πέφτειη αυλαία του 5ου Ειδικού Δικαστηρίου στα χρονικά της μεταπολίτευσης με την ανακοίνωση της απόφασης.

Ομόφωνα ένοχος κρίθηκε από το Ειδικό Δικαστήριο ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς για το διαγωνισμό σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες.
Την απόφαση ανακοίνωσε η πρόεδρος του Δικαστηρίου Ιωάννα Κλάπα. Επίσης ένοχος κρίθηκε και ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας που δικάστηκε ως συνεργός του πρώην υπουργού για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία η προβλεπόμενη ποινή κατ΄ανώτατο όριο είναι φυλάκιση δύο χρόνων.

Η απόφαση είναι αμετάκλητη και δεν επιδέχεται κανενός ενδίκου μέσου.
Στη δίκη παρίσταται ο αναπληρωτής εισαγγελέας Δημήτρης Ασπρογέρακας καθώς η τακτική εισαγγελέας της δίκης Ολγα Σμυρλή ήταν ασθενής.

Η εισαγγελέας της έδρας έχει ήδη εισηγηθεί την απαλλαγή και των δύο κατηγορουμένων, με το σκεπτικό ότι δεν διαπιστώθηκε καμία παρανομία.

Ρεπορτάζ: Ντίνα Τσουκαλά





Source link