Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Εβδομηντάχρονος τσαντάκιας έστειλε στο θάνατο μια ηλικιωμένη – Πώς τον συνέλαβε η Αστυνομία

Της έκλεψε την τσάντα, την έριξε στο δρόμο, την έστειλε στο νοσοκομείο όπου άφησε την τελευταία της πνοή. Ο λόγος για έναν 70χρονο, με ποινικό παρελθόν και δραπέτη φυλακών, που τον περασμένο Αύγουστο, ανήμερα του της Παναγίας, στην περιοχή της Νίκαιας άρπαξε την τσάντα μιας 80χρονης γυναίκας. Στη συνέχεια ο «λύκος που αν και εγέρασε, δεν άλλαξε μαλλί» εξαφανίστηκε με ένα κλεμμένο μηχανάκι αλλά η άτυχη γυναίκα που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ύστερα από δεκαοκτώ μέρες υπέκυψε στα τραύματα της. Δεν πρόλαβε να μάθει ότι ακριβώς τέσσερις μήνες μετά μια ομάδα αστυνομικών του Τμήματος Ληστειών θα περνούσε χειροπέδες στον 70χρονο τον οποίο εντόπισε στη Σαλαμίνα.

Ήταν δραπέτης των φυλακών Τρικάλων από τον περασμένο Απρίλιο καθώς παραβίασε τακτική άδεια που του είχε χορηγηθεί. Από την έρευνα των αστυνομικών, εκτός από την περίπτωση της 80χρονης γυναίκας, εξιχνιάστηκε μια ακόμα κλοπή τσάντας σε βάρος 66χρονης γυναίκας, που έγινε πρωινές ώρες της 24-10-2023 στον Ταύρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αστυνομικοί τον αναζητούσαν από τον Αύγουστο καθώς είχαν καταγγελίες ότι ένα άτομο, ηλικιωμένο, χωρίς να καλύπτει τα χαρακτηριστικά του και το οποίο επέβαινε σε μοτοσικλέτες μικρού κυβισμού, προσέγγιζε πεζές γυναίκες μεγάλης ηλικίας που κινούνταν στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά και αφαιρούσε με χρήση σωματικής βίας τις τσάντες που είχαν μαζί τους. Όταν τον συνέλαβαν στη Σαλαμίνα όπου είχε βρει καταφύγιο είχε πάνω του ένα κινητό τηλέφωνο, ένα τσαντάκι και ρούχα που φορούσε κατά τη διάπραξη των ληστειών. Ο συλληφθείς είναι σεσημασμένος για ληστείες, αρπαγές τσαντών, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, κλοπές δικύκλων, απείθεια, ψευδής ανωμοτί κατάθεση και απόδραση κρατουμένου. Οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά, ενώ η έρευνα για την εξακρίβωση του εύρους της εγκληματικής του δραστηριότητας, βάσει της μεθοδολογίας που χρησιμοποιούσε, είναι σε εξέλιξη.



Source link