Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Γ. Λαμπρούλης: Να ανακληθούν απολύσεις σε κατασκευαστική εταιρεία της Λάρισας

Στη Βουλή έρχεται το θέμα απολύσεων εργαζομένων σε κατασκευαστική εταιρεία της Λάρισας, μετά την επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε προς την υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ο βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ κ. Γιώργος Λαμπρούλης    

Ειδικότερα στην ερώτησή του ο κ. Λαμπρούλης αναφέρει τα εξής:

«… Η εταιρεία επικαλείται μείωση εργασιών, κάτι που όμως δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Οι εργαζόμενοι δουλεύουν κυριολεκτικά ασταμάτητα και μάλιστα σε κάποια πόστα και τα Σάββατα, ενώ έχει σταθερή αύξηση τζίρου τα τελευταία χρόνια… Οι λόγοι των παραπάνω απολύσεων είναι εντελώς διαφορετικοί. Η εργοδοσία απέλυσε πρωτοπόρους εργαζόμενους που μπήκαν μπροστά όλο το προηγούμενο διάστημα για να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας στο εργοστάσιο. Απόδειξη αποτελεί ότι οι απολύσεις περιλαμβάνουν και αγωνιστές συνδικαλιστές, όπως τα μέλη της Διοίκησης του Σωματείου Μετάλλου, με τον έναν να είναι και μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας… Ένα εργοστάσιο, όπου τα εργατικά δυστυχήματα είναι «καθημερινό φαινόμενο», με τραυματισμούς που περιλαμβάνουν την ανάγκη ιατρικής περίθαλψης με ράμματα μέχρι και κομμένα δάχτυλα, σμπαραλιασμένα πόδια και χέρια… Η εταιρεία, με τις απολύσεις, είναι προφανές ότι παίρνει μέτρα για να σταματήσουν οι δίκαιες διεκδικήσεις των εργαζομένων που αφορούν την ίδια τους τη ζωή, να συνεχιστούν οι σημερινές απαράδεκτες συνθήκες δουλειάς στο εργοστάσιο…»

ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ. Υπουργός, τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για:

– Να ανακληθούν οι απολύσεις, να επιστρέψουν στην εργασία τους οι εργάτες και να προστατευτεί η συνδικαλιστική δράση. – Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της υγιεινής και ασφάλειας στο εργοστάσιο.





Source link