Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Γιατί ο ηγέτης της Χαμάς ζητά νέα αραβο-ισλαμική Σύνοδο μέσα σε ένα μήνα;

Ο ηγέτης της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια ζητά νέα συνάντηση των αραβικών και μουσουλμανικών χωρών μετά τη Σύνοδο Κορυφής που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα στο Ριάντ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Χαμάς, ο Χανίγια πραγματοποίησε αρκετές τηλεφωνικές επικοινωνίες με περιφερειακούς και διεθνείς ηγέτες μετά την εκκένωση του νοσοκομείου Al-Shifa στη Γάζα, όπου το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι βρισκόταν ένα κέντρο διοίκησης της Χαμάς και έχει παράσχει αποδείξεις ότι εκεί αποθηκευόταν στρατιωτικός εξοπλισμός.

Η πρώτη Σύνοδος δεν προχώρησε σε κανένα τιμωρητικό μέτρο απέναντι στο Ισραήλ

Κατά τη διάρκεια του κύκλου των τηλεφωνημάτων του, ο Χανίγια «τόνισε την ανάγκη να πραγματοποιηθεί επειγόντως η συνεδρίαση της επιτροπής παρακολούθησης που εγκρίθηκε από την Αραβική και Ισλαμική Σύνοδο Κορυφής για την εφαρμογή των αποφάσεών της για να σταματήσει η συνεχιζόμενη επίθεση και να σπάσει η πολιορκία της Λωρίδας της Γάζας».

Στη σύνοδο κορυφής που πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας στις 11 Νοεμβρίου συμμετείχε ο Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας (ΟΙC), μια ευρύτερη ένωση 57 κυρίως μουσουλμανικών κρατών, στην οποία ανήκουν οι χώρες του Αραβικού Συνδέσμου.

Η τελική διακήρυξη της Συνόδου Κορυφής απαίτησε από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών να υιοθετήσει «ένα αποφασιστικό και δεσμευτικό ψήφισμα» για να σταματήσει η «επιθετικότητα» του Ισραήλ και απέρριψε τους ισραηλινούς ισχυρισμούς ότι ενεργεί σε αυτοάμυνα, αλλά δεν προχώρησε στην υιοθέτηση τιμωρητικών οικονομικών και πολιτικών μέτρων κατά της Ιερουσαλήμ.



Source link