28 Σεπτεμβρίου 2024

Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Βόλος: Αντιδρούν στο νέο φορολογικό Ν/Σ οι δικηγόροι

ΣΤΡΑΤΗΓΟΠΟΥΛΟΣ-ΧΡ.

Συνεδριάζει σήμερα, Τετάρτη, η διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου για να λάβει απόφαση σχετικά με την αποχή ή μη των μελών του από την (μερική ή ολική) άσκηση δικαστηριακών καθηκόντων αύριο Πέμπτη 9/11 και την Παρασκευή 10/11 αντιδρώντας στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου κ. Χρ. Στρατηγόπουλος, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη έκανε λόγο για προσβλητική στοχοποίηση των ελεύθερων επαγγελματιών, τονίζοντας ότι η συντριπτική πλειοψηφία των δικηγόρων του Βόλου εσοδεύει ελάχιστα ποσά από την άσκηση του επαγγέλματος. Συγκεκριμένα, 153 δικηγόροι έκοψαν το 2023 μόλις 10 διπλότυπα συναλλαγών, ενώ μόνο οι 62 είχαν πάνω από 50 εκδόσεις διπλοτύπων.

Στη σημερινή συνεδρίαση θα συζητηθεί επίσης η θέση του Συλλόγου, ως προς το ζήτημα της συγχώνευσης ή μη των Ειρηνοδικείων Αλμυρού και Σκοπέλου στο Ειρηνοδικείο Βόλου, η αποδοχή προσφοράς ποσού 1500,00 ευρώ από το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών προς ενίσχυση πληγέντων από τα καιρικά φαινόμενα Daniel και Elias.

Τέλος, θα ληφθεί απόφαση για την παράταση ή μη στοχευμένης αποχής (μέχρι 30/11/2023) σε ποινικές υποθέσεις (α’ βαθμού) πλημμεληματικού ή κακουργηματικού χαρακτήρα στις οποίες περιλαμβάνεται κατηγορία για παράβαση του άρθρου 187 Π.Κ.

www.ertnews.gr



Source link