29 Σεπτεμβρίου 2024

Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις κατά των μη κρατικών πανεπιστημίων οι φοιτητές Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στην πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, είναι οι φοιτητές του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που εδρεύει στη Λάρισα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών της Ιατρικής Μιχάλης Ζαρίδης, μία ημέρα μετά τη μαζική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Λάρισας, υποστήριξε ότι η πλειονότητα των φοιτητικών συλλόγων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αλλά και όλων των Τριτοβάθμιων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της χώρας, τάσσεται κατά του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, τονίζοντας ότι η Παιδεία δεν μπορεί να εμπορευματοποιείται. Επίσης εξέφρασε την εκτίμηση ότι η ψήφιση του νόμου δεν θα προσελκύσει τα μεγάλα διεθνούς φήμης Πανεπιστήμια να έρθουν στη χώρα μας, ενώ προανήγγειλε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Σημειώνεται ότι κατά τη χθεσινή διαμαρτυρία, πραγματοποιήθηκε και συμβολική κατάληψη και του εμβληματικού κτιρίου του τμήματος Ιατρικής (κλινική Κατσίγρα) στο κέντρο της Λάρισας.





Source link