Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Ανακοίνωση “Antinazi Zone Βόλου” για την αναγραφή φασιστικών συνθημάτων σε σχολεία

251980-127

Ανακοίνωση με αφορμή την αναγραφή φασιστικών συνθημάτων σε σχολεία του Βόλου εξέδωσε η Antinazi Zone Βόλου.

Στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρεται: «Πριν λίγες ημέρες φασίστες της λεγόμενης «Εθνικιστικής Οργάνωσης Μαγνησίας» βρώμισαν τους τοίχους του σχολικού συγκροτήματος του Αναύρου (2ο ΓΕΛ, 2ο Γυμνάσιο, Εσπερινό ΓΕΛ) με εμετικά φασιστικά συνθήματα και αυτοκόλλητα. Τα συνθήματα έβαζαν στο στόχαστρο τους πρόσφυγες που έρχονται στη χώρα μας αλλά και τους καθηγητές του σχολείου τους οποίους χαρακτήριζαν ως «ανθέλληνες».

 “Το περιστατικό αυτό δείχνει ότι ο φασισμός δεν έχει εξαλειφθεί αλλά συνεχίζει να απειλεί”, επισημαίνεται στην ανακοίνωση της οργάνωσης, που καλεί σε αντίσταση με “όπλα” την ενότητα και την οργάνωση.

“Απέναντι στη φασιστική πρόκληση πρέπει να απαντήσουμε με τον πιο αποφασιστικό τρόπο! Η ενότητα και η οργάνωση είναι τα όπλα μας. Απέναντι τους οι φασίστες δεν έχουν καμία τύχη. Την 1η Νοέμβρη το αντιφασιστικό κίνημα απέτρεψε την πανευρωπαϊκή συνάντηση φασιστών στο Νέο Ηράκλειο της Αθήνας. Το πέτυχε μέσα από τη συντονισμένη κινητοποίηση αντιφασιστικών οργανώσεων και μαζικών φορέων (τοπικές ΕΛΜΕ, Σύλλογοι Γονέων, Σωματεία Εργαζομένων). Καθοριστικό ρόλο σε αυτό έπαιξε ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας-Πειραιά στον οποίο συμμετέχει ενεργά το Antinazi Zone. Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να τσακίσουμε κάθε προσπάθεια των φασιστών να δηλητηριάσουν τη νεολαία και να οργανώσουν πυρήνες μέσα στα σχολεία!» καταλήγει η ανακοίνωση.

www.ertnews.gr



Source link