Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Ένθετο Γεωργία: Οι προτεραιότητες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης


Μέχρι τέλος του χρόνου αναμένεται ο νέος κανονισμός του ΕΛΓΑ, ενώ τάξη θα μπει στον ΟΠΕΚΕΠΕ  με άξονα τις ανάγκες κάθε δικαιούχου. Αυτό τόνισε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης και ξεκαθάρισε ότι είναι έτοιμος να συγκρουστεί, χωρίς δεύτερη σκέψη, με κάθε είδους συμφέροντα με γνώμονα πάντα το καλό του Έλληνα αγρότη. Βάρος θα πέσει το επόμενο διάστημα στην αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής κρίσης αλλά και στην προσέλκυση νέων ατόμων στον πρωτογενή τομέα.

Δείτε ακόμα στο ένθετο για τη ΓΕΩΡΓΙΑ του ΕΡΤNEWS: 

Έρευνα για μείωση του χρόνου αναπαραγωγής της τουλίπας

Δεκαπέντε είδη τουλίπας βρίσκουμε στην Ελλάδα, τα έξι μόνο στη χώρα μας, όταν στην Ολλανδία – τη χώρα της τουλίπας – δεν υπάρχει ούτε μια αυτοφυής. Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ όχι μόνο για τη δημιουργία οδηγού για τη σωστή συστηματική καλλιέργεια όλων των ειδών τουλίπας αλλά και για μείωση του χρόνου αναπαραγωγής της από τα 4 με 7 έτη, στα 3 με 4. Θα γίνει έτσι πιο ελκυστική για τους αγρότες η καλλιέργειά τους, δεδομένου ότι θα αρχίσουν να βγάζουν παραγωγή γρηγορότερα.

Νέες αγορές κατακτά συνεχώς το τσάι Ολύμπου 

Νέες αγορές κατακτά συνεχώς το τσάι Ολύμπου χάρη στην υπέροχη γεύση του, που οφείλεται όχι μόνο στο μικροκλίμα της περιοχής, αλλά και στην αγάπη με την οποία συλλέγεται και επεξεργάζεται. Παρόλο που πρόκειται για απαιτητική καλλιέργεια, είναι πολύ αποδοτική. 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΜΑΡΙΑ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ





Source link