Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Ένθετο Γεωργία: Έπιπλα από κουκούτσι ελιάς – Συνεχή πειράματα για βελτιωμένες ποικιλίες μαλακού σιταριού


Παράδειγμα κυκλικής οικονομίας προς μίμηση αποτελούν δύο νέα παιδιά που αξιοποιώντας τα κουκούτσια της ελιάς, έφτιαξαν όμορφα και μοντέρνα έπιπλα, που πολλοί θα ήθελαν να έχουν στο σπίτι τους. Δείτε επίσης στο “Ένθετο Γεωργία” του EΡΤΝΕWS:

Βελτιωμένες ποικιλίες μαλακού σταριού

Συνεχή είναι τα πειράματα που γίνονται από επιστήμονες του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ για τη βελτίωση ποικιλιών του μαλακού σιταριού, προκειμένου αυτές να είναι πιο ανθεκτικές στις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης και πιο αποδοτικές. Στόχος είναι επίσης να παράγονται ποιοτικά προϊόντα, από τους πιστοποιημένους σπόρους που θα χρησιμοποιούν οι παραγωγοί.

Έγκαιρος εντοπισμός επικίνδυνου εντόμου για καλλιέργειες

Πολλές καλλιέργειες κινδυνεύουν από ένα είδος νυχτοπεταλούδας, που έφτασε από την Βόρεια Αφρική στη χώρα μας και μπορεί να προκαλέσει μεγάλες ζημιές. Έκανε ήδη την εμφάνισή της σε Ανατολική Αττική, Κρήτη, Εύβοια, Λακωνία και Λέσβο, όμως ο κίνδυνος αποσοβήθηκε, καθώς εντοπίστηκε έγκαιρα, χάρη στο πρόγραμμα επισκόπησης που υλοποιεί το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, με τη χρηματοδότηση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Πάρθηκαν άμεσα μέτρα εξάλειψής της γι’ αυτό και οι ζημιές ήταν τελικά περιορισμένες.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΜΑΡΙΑ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ





Source link