Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Τα ανοιχτά μέτωπα της κυβέρνησης: Καταλήψεις, αγρότες και γάμος ομόφυλων στο «τραπέζι» του Μαξίμου


Τα ανοιχτά μέτωπα της κυβέρνησης και το πολιτικό τους κόστος, ανέλυσε ο  Ευτύχης Βαρδουλάκης, Σύμβουλος Στρατηγικής και Επικοινωνίας.

«Αυτή τη στιγμή η πλειοψηφία της κοινωνίας είναι υπέρ της δημιουργίας μη κρατικών πανεπιστημίων. Αυτοί οι οποίοι κυρίως αντιδρούν είναι πιο πολιτικοποιημένοι φοιτητές, προερχόμενοι κυρίως από τον χώρο της Αριστεράς» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Στο ποιο από τα ανοιχτά μέτωπα είναι πιο δύσκολο για την κυβέρνηση, το αγροτικό ή οι κινητοποιήσεις στην παιδεία ο κ. Βαρδουλάκης απαντά ότι «είναι διαφορετικές περιπτώσεις και δεν ξέρουμε πόσο θα διαρκέσουν. Δηλαδή με τους αγρότες υπάρχει σίγουρα ένα ζήτημα αυτή τη στιγμή. Ελήφθησαν κάποια μέτρα, θα γίνουν διαβουλεύσεις και στον αγροτικό χώρο. Θα δούμε και τι άλλο επιπλέον μπορεί να κάνει η κυβέρνηση.

Νομίζω ότι το βασικό θα είναι το σημείο στο οποίο το πρόβλημα θα φύγει από τον κλάδο και θα αρχίσει να ακουμπά το σύνολο της κοινωνίας. Δηλαδή αν κλιμακωθούν, αν έχουμε κλεισίματα δρόμων, αν έχουμε αναταραχές οι οποίες θα διαταράξουν γενικότερα, θα έχει»

Για το αν θα υπάρξει πολιτικό κόστος δηλώνει ότι «η σημερινή κυβέρνηση, είναι μια κυβέρνηση της οποίας τα ισχυρά της σημεία ήταν η σταθερότητα, η ηρεμία στη χώρα και γενικώς ότι τα πράγματα έχουν μπει σε μια σειρά.

Οπότε έχουμε φύγει από εποχές εντάσεων, συγκρούσεων στους δρόμους και όλα αυτά που ζήσαμε έντονα στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας. Αυτό είναι το ισχυρό της χαρτί.

Θεωρώ ότι στο κομμάτι του αγροτικού δεν ξέρω πόσο θα τραβήξει. Όσο όμως παραμένει ως ένα ζήτημα το οποίο αφορά κυβέρνηση – αγρότες, δεν θα έχει ευρύτερες επιπτώσεις. Αν δεν κρατήσει και πολύ θα είναι διαχειρίσιμο».

Αναφορικά με τις κινητοποιήσεις στην παιδεία ο κ. Βαρδουλάκης υπογραμμίζει ότι «είναι ένα θέμα το οποίο το έχουμε ξαναζήσει. Εγώ τουλάχιστον στα φοιτητικά μου χρόνια είχα ενεργό ανάμειξη με αυτά τα ζητήματα. Τότε το ζήτημα των μη κρατικών πανεπιστημίων ήταν μειοψηφικό.

Αυτή τη στιγμή η πλειοψηφία της κοινωνίας είναι υπέρ. Αυτοί οι οποίοι κυρίως αντιδρούν είναι πιο πολιτικοποιημένοι φοιτητές, προερχόμενοι κυρίως από τον χώρο της Αριστεράς.

Νομίζω ότι το σύνολο της κοινωνίας είναι υπέρ πλέον, ξεκάθαρα της ίδρυσης μη κρατικών πανεπιστημίων, της κατάργησης του κρατικού μονοπωλίου στην ανώτατη εκπαίδευση. Οπότε θεωρώ ότι αν η κατάσταση δεν ξεφύγει, γιατί οι συγκρούσεις εντός εισαγωγικών στον χώρο της παιδείας έχουν τον κίνδυνο του απρόβλεπτου να φύγει, να ανοίξει ένα κεφάλι άσχημα, να γίνει ένα χοντρό επεισόδιο.

Αν δεν έχουμε κάτι τέτοιο, νομίζω ότι η πλειοψηφία είναι υπέρ του να προχωρήσει το συγκεκριμένο μέτρο. Ως εκ τούτου θεωρώ ότι δεν θα έχει μεγάλο πρόβλημα από αυτό».

Για το νομοσχέδιο για την ισότητα στο γάμο και το αν θα έχει πολιτικό κόστος τόνισε ότι «είναι ένα θέμα το οποίο πρέπει να αναλυθεί έξω από αυτό το πρίσμα, τουλάχιστον σε αυτή τη φάση, γιατί είναι ένα ζήτημα το οποίο θα κριθεί και σε βάθος χρόνου. Αυτή τη στιγμή η πλειοψηφία της εκλογικής βάσης της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι υπέρ του μέτρου.

Άρα ο Μητσοτάκης παίρνει συνειδητά μια απόφαση, η οποία γνωρίζει ότι στο δικό του εσωτερικό κοινό υπάρχει μια δυσκολία».





Source link