28 Σεπτεμβρίου 2024

Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Συνάντηση του Χ. Μπουκώρου με το Σωματείο ατόμων με αναπηρία όρασης “Μάγνητες Τυφλοί”

Μάγνητες Τυφλοί

Συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου ατόμων με αναπηρία όρασης Μάγνητες Τυφλοί είχε την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023 ο βουλευτής Μαγνησίας κ. Χρήστος Μπουκώρος .

Η εποικοδομητική συζήτηση με τα μέλη του ΔΣ του σωματείου, ξεκίνησε με τα προβλήματα και τις καταστροφές των πρόσφατων πλημμυρικών φαινόμενων που δεν άφησαν ανεπηρέαστα τα άτομα με αναπηρία όρασης.

Ακολούθησε ενημέρωση για τις δράσεις, τα θέματα που τους απασχολούν αλλά και ζητήματα εκπαίδευσης, καθώς το πρωτοβάθμιο σωματείο Μάγνητες τυφλοί είναι πρωτοπόρο στα προγράμματα εκμάθησης του συστήματος γραφής και ανάγνωσης Braille.

Αναφέρθηκαν στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ), το σημαντικό έργο που επιτελεί και τις καινοτόμες δράσεις που υλοποιεί τα τελευταία χρόνια.

Ο βουλευτής αφού ενημερώθηκε λεπτομερώς από την πρόεδρο κ. Βιβή Τεμπέλη, τον αντιπρόεδρο κ. Λάμπρο Παρασκευά, τη γενική γραμματέα κ. Χριστίνα Αγριγιάννη και τον ταμία κ. Σταμάτη Αλεξάνογλου, έστειλε υπόμνημα στην υφυπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κ. Μαρία – Αλεξάνδρα Κεφάλα και επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί της.

Η υφυπουργός διαβεβαίωσε τον βουλευτή ότι θα εξετάσει τα ζητήματα που απασχολούν τα μέλη του σωματείου ατόμων με αναπηρία όρασης Μάγνητες Τυφλοί και θα ενημερώσει τόσο τον ίδιο όσο και το ΔΣ του σωματείου.

Στο υπόμνημα που έστειλε ο κ. Μπουκώρος, οι Μάγνητες τυφλοί μεταξύ άλλων επιθυμούν ο ορισμός μελών στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΕΑΤ να συμπεριλαμβάνει και μέλη Περιφερειακών Σωματείων με αναπηρία όρασης, ώστε να ακούγεται δυνατά η φωνή των ατόμων με αναπηρία όρασης που ζουν στην περιφέρεια.

Επίσης, ζητούν να διερευνηθεί η δυνατότητα για λόγους ισονομίας και μη διακριτικής μεταχείρισης, να δοθεί με σχετική νομοθετική πρωτοβουλία, οικονομική ενίσχυση από το 3 ‰ του Νόμου 1866/1989 και στα υπόλοιπα πρωτοβάθμια σωματεία της χώρας, με αναπηρία όρασης.

Επιπλέον, οι Μάγνητες Τυφλοί και άλλα πολλά πρωτοβάθμια σωματεία, θεωρούνε άδικο το υπόλοιπο 50% της χρηματοδότησης, να το λαμβάνει μόνο ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών (ΠΣΤ), ο οποίος είναι επίσης πρωτοβάθμιο Σωματείο και δεν είναι πλέον ο αποκλειστικά κοινωνικός εταίρος της Πολιτείας.

Ο κ. Μπουκώρος, ευχαρίστησε την υφυπουργό και τόνισε πως με τη στήριξη της πολιτείας οφείλουμε να άρουμε κάθε είδους αποκλεισμό πρόσβασης τόσο στην εκπαίδευση όσο και σε οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα των ατόμων με αναπηρία όρασης.

www.ertnews.gr



Source link