Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Π. Μαρινάκης: Ιερό καθήκον η μάχη κατά της παραβατικότητας σε γήπεδα, γειτονιές, πανεπιστήμια


«Τα μέτρα για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας πιστεύουμε ότι θα αποδειχτούν επαρκή για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο αποκτήνωσης«, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης. Κεκλεισμένων των θυρών θα διεξαχθούν όλοι οι αγώνες της Super League για δύο μήνες, έως τις 12 Φεβρουαρίου, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο πλαίσιο των νέων μέτρων, για τα οποία τόνισε: «Δεν θα σταματήσουμε λεπτό τη δύσκολη μάχη για κάθε μορφής παραβατικότητα στα γήπεδα, στις γειτονιές, στα πανεπιστήμια. Είναι ιερό καθήκον». Συνεχίζοντας ανέφερε ότι «πρέπει να επιστρέψει η συντριπτική πλειοψηφία των φιλάθλων στα γήπεδα με ασφάλεια. Μέχρι να εξασφαλιστούν οι προδιαγραφές δεν είναι ασφαλής η παρουσία των φιλάθλων. Μακάρι αυτά που ανακοινώσαμε να είναι αρκετά».

 Αύριο, Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023 ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου και ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης θα επισκεφτούν την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κα Γεωργία Αδειλίνη  και θα ζητήσουν εκ μέρους της Κυβέρνησης την ποινική αναβάθμιση της έρευνας για όλες τις υποθέσεις αθλητικής βίας και διαφθοράς με σκοπό την αναζήτηση φυσικών και ηθικών αυτουργών όλων των εγκλημάτων που έχουν τελεστεί και την αναζήτηση ύπαρξης τυχόν εγκληματικών οργανώσεων στον χώρο. 

Ο Παύλος Μαρινάκης είπε ότι οι υπουργοί «θα προσκομίσουν όλα τα στοιχεία που βρίσκονται στη διάθεση των αρχών για την αξιολόγηση στο πλαίσιο της ανακριτικής διαδικασίας και θα διαμηνύσουν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ότι η ελληνική πολιτεία δεν πρόκειται να επιδείξει καμία ανοχή στα φαινόμενα αυτά».

Και πρόσθεσε:

«Η ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη θα διερευνήσει σε ποια έκταση δρουν στον ευρύτερο χώρο του επαγγελματικού αθλητισμού συμμορίες ή εγκληματικές οργανώσεις. Ποιοι χρηματοδοτούν, ενθαρρύνουν ή υποθάλπουν αυτήν την εγκληματική δραστηριότητα. Αν υπάρχουν κάποιοι που με τα όσα υποστηρίζουν δημόσια διαπράττουν αδικήματα διέγερσης σε παράνομες πράξεις. Δεν θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί το παράδοξο εκατομμύρια φιλάθλων να πληρώνουν την εγκληματική συμπεριφορά νοσηρών μειοψηφιών. Είναι επιτακτική ανάγκη να μπει ένα τέλος στην εγκληματική δράση οργανωμένων “στρατών”, οι οποίοι κατά καιρούς «ανακαλύπτουν» το βόλεϊ ή το χάντμπολ, μολύνοντας ακόμα και τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Οι ανωτέρω αποφάσεις τελούν σε γνώση και συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου». 

Μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου που θα γίνονται αγώνες κεκλεισμένων των θυρών θα εξεταστεί η πλήρωση των ακόλουθων προϋποθέσεων: 

  • Εγκατάσταση και λειτουργία καμερών υψηλής ευκρίνειας στις προδιαγραφές της UEFA στο σύνολο των γηπέδων της super league 1 και ταυτόχρονη απρόσκοπτη δυνατότητα ελέγχου τους και αξιοποίησης του υλικού τους από τις αρμόδιες αρχές και
  • Σύστημα ηλεκτρονικής εισόδου φιλάθλων με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας. Επιπρόσθετα, μέσα στο διάστημα των 2 αυτών μηνών θα ανακοινωθεί από τον Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού  μια σειρά από διοικητικά μέτρα μεταξύ των οποίων αυτόματες κυρώσεις κατά των ομάδων σε περιπτώσεις επεισοδίων, πέραν όσων προβλέπονται στην αθλητική δικαιοσύνη. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, συμπλήρωσε ότι θα υπάρξει σειρά ανακοινώσεων και ειδικός πειθαρχικός κώδικας με δυνατότητα επιβολής ποινών πέραν των συνεπειών που προβλέπει η αθλητική Δικαιοσύνη. Δεν θα σταματήσουν οι έλεγχοι στους συνδέσμους. Πρέπει να είμαστε όλοι στην ίδια σελίδα για να προστατεύοσυμε τον αθλητισμό», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Μαρινάκης επιβεβαίωσε ότι τα πιο τραγικά περιστατικά των τελευταίων ετών έγιναν εκτός γηπέδων και τόνισε ότι ο υπό διαβούλευση νέος ποινικός κώδικας κλείνει όλα τα παραθυράκια αναστολών. Στόχος η παραβατικότητα, είτε σε Πανεπιστήμιο είτε σε γήπεδο, όπως είπε.

Η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών συνεχίστηκε με την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη ΔΙΜΕΑ, τους δεκάδες χιλιάδες ελέγχους με αυστηρά πρόστιμα και τα εργαλεία για τη μόνιμη μείωση της ακρίβειας.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον Μηχανισμό εναέριας διάσωσης και αεροδιακομιδών με αναβάθμιση του 112 και στην πλατφόρμα πρώτης αρωγής arogi.gov.gr που ανοίγει σήμερα εκ νέου για την υποβολή και τροποποίηση αιτήσεων από τους πληγέντες από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου 2023.

Ειδικότερα, αιτήσεις και διορθώσεις μπορούν να υποβάλλουν:

  • επιχειρήσεις και αγροτικές εκμεταλλεύσεις για πρώτη αρωγή έναντι επιχορήγησης,
  • ιδιοκτήτες ακινήτων για πρώτη αρωγή έναντι στεγαστικής συνδρομής,
  • νοικοκυριά για ενίσχυση για την αντιμετώπιση πρώτων βιοτικών αναγκών και απλών επισκευαστικών εργασιών ή/και την αντικατάσταση οικοσκευής.

Από την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου ως τις 3 Ιανουαρίου θα είναι σε ισχύ το καλάθι των Χριστουγένων με προσθήκη 6 νέων κατηγοριών τροφίμων , είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Όπως προβλέπει η Υπουργική Απόφαση που υπέγραψε την Παρασκευή ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, το «Καλάθι των Χριστουγέννων» αποτελεί επέκταση του «Καλαθιού του Νοικοκυριού» που είναι ήδη σε ισχύ, καθώς προστίθενται 6 νέες κατηγορίες τροφίμων για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

«Η Κυβέρνηση συνεχίζει να στηρίζει τους καταναλωτές απέναντι στην εισαγόμενη ακρίβεια με στοχευμένες παρεμβάσεις όπως το Καλάθι του Νοικοκυριού, η Μόνιμη Μείωση Τιμής, συνεχίζοντας παράλληλα και με αμείωτο ρυθμό τους ελέγχους στην αγορά», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Η σύσκεψη για την προσθήκη νέας ειδικής εφαρμογής Τεχνητής Νοημοσύνης στο gov.gr, η οποία ήταν προγραμματισμένη να γίνει σήμερα στις 12:00 στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη 12 Δεκεμβρίου.

Ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί το απόγευμα της Τετάρτης 13 Δεκεμβρίου στις Βρυξέλλες για να μετάσχει στη Σύνοδο Ευρωπαϊκής Ένωσης-Δυτικών Βαλκανίων και στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου το οποίο θα λάβει χώρα την Πέμπτη 14 και την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου. Πρόκειται για μια κρίσιμη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, καθώς – μεταξύ άλλων – συζητείται και το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο».





Source link