29 Σεπτεμβρίου 2024

Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Π. Μαρινάκης: Διαψεύδεται κατηγορηματικά το τουρκικό δημοσίευμα περί Navtex – Δεν υπάρχει θέμα αύξησης των ορίων συνταξιοδότησης


H απομάκρυνση οικογένειας επτά ατόμων από τη Γάζα μέσω παρέμβασης του υπουργείου Εξωτερικών ήταν το πρώτο θέμα της σημερινής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών από τον Παύλο Μαρινάκη. Αναφέρθηκε επίσης στις συνομιλίες Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την ελληνική αντιπροσωπεία στην ‘Αγκυρα και τόνισε ότι ο διάλογος, το θετικό κλίμα και η τήρηση των χρονδιαγραμμάτων είναι αισιόδοξες εξελίξεις. «Με αυτοπεποίθηση και καμία διάθεση υποχώρησης από τα κυριαρχικά δικαιώματα», προσερχόμαστε στο διάλογο, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Εν συνεχεία, αναφέρθηκε στις συμβάσεις εκσυγχρονισμού 9 νοσοκομείων στη Θεσσαλονίκη σχετικά με την ανακατασκευή των τμημάτων επειγόντων περιστατικών και στη ρύθμιση που ψηφίστηκε στη Βουλή για το εννιαίο νέο πράσινο τιμολόγιο. «Αίρεται η σύγχυση, οι καταναλωτές θα ξέρουν ποιος πάροχος είναι ο φθηνότερος και οι εταιρείες υποχρεώνονται σε ανταγωνισμό τιμών, ενώ οι φθηνότεροι προμηθευτές θα εμφανίζονται στη σελίδα της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων – Ενέργειας και Υδάτων με ειδικό σύνδεσμό για την ρύθμιση των τιμών.

Πρόστιμα ύψους σχεδόν 620.000 ευρώ σε τρεις εταιρείες εμπορίας σχολικών ειδών επιβλήθηκαν από του Υπουργείο Ανάπτυξης μετά από ολοκλήρωση των σχετικών ελέγχων της Διϋπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου Αγοράς (ΔΙΜΕΑ). Τα πρόστιμα αφορούν την παραβίαση του νόμου σχετικά με την περιστολή φαινομένων αθέμιτης κερδοφορίας.

Απέναντι στην εισαγόμενη, επίμονη ακρίβεια η Κυβέρνηση συνεχίζει να προσπαθεί με ένα πλέγμα μέτρων να συνδράμει τους πολίτες, βελτιώνοντας σταδιακά το διαθέσιμο εισόδημα όλων των Ελλήνων και πραγματοποιώντας στοχευμένες παρεμβάσεις όπως είναι η ανακοίνωση των τιμών των προμηθευτών, το μέτρο για τη μόνιμη μείωση τιμής, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Όμως, για την περιστολή των φαινομένων αθέμιτης κερδοφορίας, οι αποτελεσματικοί και συνεχείς έλεγχοι είναι το πιο σημαντικό «όπλο». «Κανείς», όπως τόνισε και ο Υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, «δεν είναι υπεράνω του νόμου». Θα προστατεύσουμε τους πολίτες από όσους πιστεύουν πως θα κερδοσκοπήσουν σε βάρος τους, εκμεταλλευόμενοι τις συνέπειες του εισαγόμενου πληθωρισμού, πρόσθεσε.

Σχετικά με την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Βερολίνο, ο κ. Μαρινάκης είπε ότι θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον αρχηγό της γερμανικής αξιωματικής αντιπολίτευσης και Πρόεδρο του CDU Φρίντριχ Μερτς, στο Ίδρυμα Konrad Adenauer.

Αύριο Τρίτη, στις 11:00, ο Πρωθυπουργός θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Καγκελάριο της Γερμανίας Όλαφ Σολτς, στην Καγκελαρία. Θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών των δύο χωρών και δηλώσεις στον Τύπο, είπε ο Παύλος Μαρινάκης.

Οι ερωτήσεις των πολιτικών συντακτών

«Δεν θέλω να κάνω σχόλιο, μπορώ να πω ότι η ΝΔ εχει δώσει διαπιστευτήρια για τις δικές της διαδικασίες που τηρούνται κάθε φορά. Τα των υπολοίπων κομμάτων δεν σχολιάζονται. Εχουμε πολύ σοβαρή δοελειά να κάνουμε κι αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ερωτηθείς για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ.

Δεν υπάρχει θέμα αύξησης των ορίων συνταξιοδότησης. Ο κ. Τσακλόγλου αναφέρθηκε σε συζήτηση με ορίζοντα το 2027 και διευκρίνισε ότι δεν θα έχει λογική απότομων αλλαγών. Ούτε κατάργηση του Μεταφορικού Ισοδύναμου επίκειται, είπε ο κ. Μαρινάκης σε σχετκή ερώτηση, διαψεύδοντας τα δημοσιεύματα που αναφέρονται στα θέματα αυτά.





Source link