28 Σεπτεμβρίου 2024

Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Παρεμβάσεις Κόκκαλη, Λαμπρούλη για το Δημοτικό Ωδείο

Σε κοινό μέτωπο καλεί βουλευτές, αυτοδιοικητικούς και επιστημονικούς φορείς, “ενάντια στην κατάργηση του αυτόνομου χαρακτήρα του ΔΩΛ”, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Κόκκαλης. Συγκεκριμένα σε δήλωση του υποστηρίζει πως «η απόφαση της κυβέρνησης για την κατάργηση του Δημοτικού Ωδείου της Λάρισας, ως αυτόνομου Νομικού Προσώπου και η απορρόφησή του από το Δήμο Λαρισαίων, υπαγόμενο σε μια διεύθυνση, χωρίς εξειδίκευση, θέτει αναμφίβολα φραγμό στην ιστορική πορεία του δημοτικού ωδείου Λάρισας, και μαζί ανακόπτει την παραγωγή πολιτισμού, που ήδη μετρά έναν αιώνα ζωής».

«…το Ωδείο οδηγείται μοιραία στην υποβάθμιση και οφείλουμε όλοι, Βουλευτές, Επιστημονικοί φορείς, Αυτοδιοίκηση, να υψώσουμε μια κοινή φωνή για να προστατεύσουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με απόσυρση της διάταξης που καταργεί τον αυτόνομο χαρακτήρα του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας» καταλήγει ο κ. Κόκκαλης

Στο μεταξύ δήλωση -παρέμβαση για το θέμα έκανε και οι βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης ο ο οποίος αναφέρει μεταξύ άλλων “μέσα από τον νέο νόμο καταργούνται τα ΝΠΔΔ, κοινωφελείς υπηρεσίες και οι σχολικές επιτροπές, οι αρμοδιότητές τους μεταφέρονται στον δήμο, χωρίς να διασφαλίζεται χρηματοδότηση, ανοίγοντας το δρόμο για την παραπέρα ιδιωτικοοικονομική λειτουργία τους και την απαξίωση της λειτουργίας κοινωνικών υπηρεσιών όπως είναι και το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας».





Source link