Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Ο επόμενος στόχος του Καρβαλιάλ και το δεύτερο ντεμπούτο του στην Ελλάδα


Ο Κάρλος Καρβαλιάλ έχει ξεκάθαρο στόχο την αγωνιστική βελτίωση του Ολυμπιακού με το βάρος να πέφτει στο αμυντικό κομμάτι. Η αρχή θα γίνει από το ματς με τον Πανσερραϊκό (18/12, 18:00, NOVASPORTS PRIME, LIVE SPORT24) στο δεύτερο ντεμπούτο του Πορτογάλου στην Ελλάδα.

Ο Κάρλος Καρβαλιάλ έφερε εις πέρας τον πρώτο του στόχο στον Ολυμπιακό. Στην πρεμιέρα του στον ερυθρόλευκο πάγκο επικράτησε 5-2 της Μπάτσκα Τόπολα, με τους Πειραιώτες να εξασφαλίζουν την συνέχεια τους στην Ευρώπη μέσω των μπαράζ για τη φάση των 16 του Conference League.

Πλέον, ο Καρβαλιάλ ετοιμάζεται για τον επόμενο στόχο του, την αγωνιστική βελτίωση των ερυθρόλευκων. Ο ίδιος παραδέχθηκε πως ο Ολυμπιακός απέναντι στους Σέρβους έκανε ένα καλό παιχνίδι, όχι όμως το τέλειο: “Κάναμε ένα καλό παιχνίδι, αλλά όχι ένα τέλειο παιχνίδι.

Επιθετικά ήμασταν καλοί, σημειώσαμε πέντε γκολ και δημιουργήσαμε ευκαιρίες για περισσότερα, αμυντικά η ομάδα μπορεί να βελτιωθεί γιατί δεν ήταν ωραίο που δεχτήκαμε τα δύο γκολ. Μπορούμε όμως να βελτιώσουμε την ταχύτητα με την οποία ανακτούμε την κατοχή όταν χάνεται η μπάλα.

Ο Ολυμπιακός επιθετικά πετούσε “φωτιά”, έχοντας 20 τελικές, οι οποίες “άξιζαν” 2.43xG. Ωστόσο, αμυντικά εμφάνισε ξανά ζητήματα, αφού δέχθηκε έξι τελικές με “αξία” 1.33xG και δύο γκολ. Το πρώτο γκολ της Μπάτσκα Τόπολα προήλθε από λάθος, ενώ στο δεύτερο η ερυθρόλευκη άμυνα έδειξε αδράνεια στην αντεπίθεση του Τσίρκοβιτς.

Ο Καρβαλιάλ επιζητά να λύσει το πρόβλημα αυτό στην άμυνα, να διορθώσει τα ατομικά λάθη, όπως και την μεγάλη παραγωγή φάσεων από τους αντιπάλους. Ενδεικτικά στην Stoiximan Super League οι Πειραιώτες έχουν 0,78xG κατά ανά 90′, έναν αριθμό χειρότερο από τις δύο προηγούμενες σεζόν.

Ο Πορτογάλος θα επιδιώξει να βελτιώσει την συνολική λειτουργία και την αμυντική συμπεριφορά της ομάδας του, προκειμένου να πέσει αυτός ο αριθμός. Ο Καρβαλιάλ γνωρίζει πως έχει αρκετή δουλειά μπροστά του, με τις αγωνιστικές υποχρεώσεις να “τρέχουν”.

Το δεύτερο ντεμπούτο του στην Ελλάδα

Η αρχή για την βελτίωση του Ολυμπιακού θα αρχίσει από το ματς απέναντι στον Πανσερραϊκό την Δευτέρα (18/12, 18:00, NOVASPORTS PRIME, LIVE SPORT24) για την 14η αγωνιστική της Stoiximan Super League. Ο Καρβαλιάλ σε αυτή την αναμέτρηση θα κάνει το δεύτερο ντεμπούτο του στην Ελλάδα.

Το πρώτο ήταν στις 30 Αυγούστου του 2008 ως προπονητής του Αστέρα. Τότε, είχε αντιμετωπίσει την νυν ομάδα του τον Ολυμπιακό και είχε ηττηθεί 3-1 στο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Στο δεύτερό του ντεμπούτο στην χώρα μας δεν θέλει να σκέφτεται κάτι άλλο πέρα από τη νίκη.

Ο Πορτογάλος τεχνικός προφανώς θέλει να βλέπει από την ομάδα του να βελτιώνεται παιχνίδι με παιχνίδι. Με λίγα λόγια, θα ζητήσει περισσότερα από τους ποδοσφαιριστές του, ειδικά στα κομμάτια που εστιάζει. Την αμυντική σταθερότητα και το γρήγορο transition.

Όσον αφορά στην επιλογή προσώπων στο κέντρο της άμυνας, ο Καρβαλιάλ θα έχει απουσίες. Ο Παναγιώτης Ρέτσος είναι τιμωρημένος, ενώ οι Φρέιρε και Πορόζο αναμένεται να είναι έτοιμοι μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων. Επομένως, φαίνεται πως ο Ντόη και ο Μπιανκόν θα σηκώσουν το βάρος, με τον Ιμπόρα να αποτελεί επίσης επιλογή.

Όλα δείχνουν πως ο Γάλλος κεντρικός αμυντικός θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά από τον Καρβαλιάλ (δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής κόντρα στην Μπάτσκα Τόπολα), με τον ίδιο να θέλει προφανώς να δείξει πράγματα και ότι μπορεί να είναι ο παίκτης που θα συνδυαστεί με την αμυντική βελτίωση των ερυθρόλευκων.

Μην ξεχνάμε επίσης πως όσο κυλάει ο καιρός ο Πορτογάλος θα αρχίζει να βάζει τη δική του πινελιά στην 11άδα του Ολυμπιακού, με το ρόστερ και τους ποδοσφαιριστές που έχει στα χέρια του να επαναξιολογούνται.



Source link