Στη δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας, τραπεζικών λογαριασμών και άλλων, γνωστού τηλεοπτικού παραγωγού προχώρησε η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κίνηση αυτή προέβη ο πρόεδρος της Αρχής Χαρ. Βουρλιώτης, ενώ παράλληλα έστειλε το φάκελο στην Οικονομική Εισαγγελία.
Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, προέκυψαν οφειλές του πασίγνωστου παραγωγού προς το δημόσιο που αγγίζουν τα 22 εκατομμύρια ευρώ.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, διαβιβάζεται στην Οικονομική Εισαγγελία, από την Αρχή, πολυσέλιδο πόρισμα στο οποίο καταγράφονται τα αποτελέσματα της εξονυχιστικής έρευνας αλλά και η ενδεχόμενη διάπραξη παράνομων πράξεων που οδήγησε στο «μπλόκο» της περιουσίας του παραγωγού καθώς φέρεται να εμφανίζεται ως κεντρικό πρόσωπο. Η αρμόδια Αρχή φέρεται να διαπίστωσε ενδεχόμενη διάπραξη για βαρύτατα αδικήματα , μεταξύ των οποίων, απάτη σε βάρος του δημοσίου, φοροδιαφυγή, ξέπλυμα και εγκληματική οργάνωση.
Εκτός από τον παραγωγό – παρουσιαστή φέρονται να ελέγχονται και άλλα πρόσωπα τα οποία εμφανίζονται ως συνεργάτες του αλλά και εκπρόσωποι «εταιρειών- φαντάσματα» που φέρεται να είχε συστήσει στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Ρεπορτάζ: Ντίνα Τσουκαλά
More Stories
ΕΚΠΑ: Περισσότεροι από 21.500 σεισμοί καταγράφηκαν έως και τις 17 Φεβρουαρίου στη ζώνη Σαντορίνης-Αμοργού
Διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων λόγω χιονόπτωσης στη Λ. Πάρνηθος, στο ύψος του τελεφερίκ
Στο Ταμείο Ανάκαμψης εντάσσονται 107 προτάσεις για τη δημιουργία μονοπατιών – Υπερβαίνει τα 41 εκατ. ευρώ ο συνολικός προϋπολογισμός