Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Μέχρι αύριο η αιτιολογική πρόταση του Εισαγγελέα Βόλου για προφυλάκιση του 50χρονου

415284771_290382167341733_3226458649031168599_n

Καθώς αναμένεται η τελική κρίση για την προφυλάκιση ή όχι, του 50χρονου που σκότωσε τον κουνιάδο του και φερόμενο ως βιαστή της κόρης του, μέχρι την δίκη του, νέα στοιχεία έρχονται στη δημοσιότητα, που αφορούν μέρος στοιχείων της απολογίας του την περασμένη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου στον Ανακριτή Βόλου.

Αύριο εκπνέει η 3ημερη προθεσμία που έχει ο Εισαγγελέας να αιτιολογήσει την πρόταση του για προφυλάκιση του 50χρονου μέχρι τον προσδιορισμό της δικασίμου. Εν συνεχεία και σε διάστημα έως 5 ημέρες το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών θα εκδοθεί η απόφαση της προφυλάκισης ή όχι. Θυμίζουμε ότι η συγκεκριμένη διαδικασία προβλέπεται στις περιπτώσεις που ανακριτής και εισαγγελέας έχουν διαφορετική εισήγηση, πράγμα που συνέβη στην περίπτωση του 50χρονου.

Οι αποφάσεις προφυλάκισης, είθισται να λαμβάνονται όταν ο κατηγορούμενος:

  1. είναι ύποπτος φυγής.
  2. να έχει διαπράξει ανάλογες πράξεις στο παρελθόν. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 50χρονος έχει “λευκό” ποινικό μητρώο και δεν είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις διωκτικές και δικαστικές αρχές
  3. να υπάρχει κίνδυνος για τέλεση ομοειδών πράξεων.

Σύμφωνα, με τα προαναφερθέντα η απόφαση του Συμβουλίου των Πλημμελειοδικών Βόλου θα ληφθεί το αργότερο την ερχόμενη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2023

Το ανώτερο όριο προφυλάκισης ενός κατηγορουμένου είναι το 18μηνο, ωστόσο η υπεράσπιση του 50χρονου, προτάσσει την ανάγκη συνέχισης της εργασίας του μέχρι να γίνει η δίκη, καθώς είναι ο μόνος που υποστηρίζει οικονομικά την οικογένεια του.

Το υλικό των κινητών – Η ανάκτηση των μηνυμάτων

Η υπεράσπιση του 50χρονου, υποστηρίζει ότι τα όσα το κακοποιημένο κορίτσι είπε στον πατέρα του αποδεικνύονται και τεκμηριώνονται μέσω του κινητού τηλεφώνου και των μηνυμάτων που είναι καταγεγραμμένα ως συνομιλία της 18χρονης με τον 33χρονο.

Ωστόσο, όπως ανέφερε στην ΕΡΤ ο ένας εκ των συνηγόρων του, Μιχάλης Βασιλικός, τα μηνύματα δεν έχουν ανακτηθεί. Αρχικά επιχειρήθηκε να ανακτηθούν μέσω τεχνικού στο Βόλο, αλλά αυτό δεν ήταν εφικτό. Έχουν αποσταλεί στα Εργαστήρια του Εγκληματολογικού της Αθήνας, προκειμένου να γίνει η ανάκτηση των μηνυμάτων με τον πλέον επιστημονικό και τεκμηριωμένο τρόπο για να συμπληρώσουν το υλικό της ανάκρισης.

www.ertnews.gr



Source link