Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Κόντρα ΠΑΣΟΚ- ΚΚΕ στη Βουλή: «Λειτουργείτε ως ”σανίδα σωτηρίας” της ΝΔ» – «Είστε αδιάβαστος»

Με την έναρξη της συνεδρίασης στην Βουλή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Μάντζος ζήτησε την αναβολή της συζήτησης, με το σκεπτικό ότι αυτή επισπεύδεται επειδή η ΝΔ πιάνεται από τη «σανίδα σωτηρίας που της παρέχει το ΚΚΕ» και γιατί υπήρξε προαναγγελία για αίτημα από το ΠΑΣΟΚ σύστασης ειδικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών για πράξεις και παραλείψεις που οδήγησαν στην τραγωδία των Τεμπών.

«Η ΝΔ προκειμένου να μην υπάρξει ποινική διερεύνηση προτιμά να συμφωνήσει σε μια πρόταση που θα αναζητήσει πολιτικές ευθύνες» και «πρόκειται για καταφανή μεθόδευση, με σκοπό τη συγκάλυψη που προσβάλλει τη μνήμη των θυμάτων και τη συλλογική συνείδηση», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ που επισήμανε ότι υπάρχει “ώριμη δικογραφία του Ευρωπαίου Εισαγγελέα, που δεν μπορεί να μείνει στο συρτάρι”. Με βάση τα παραπάνω, ο κ. Μάντζος ζήτησε ενιαία συζήτηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παφίλης: «Είστε αδιάβαστος. Διαβάστε την πρότασή μας»

«Φαίνεται ότι τα fake news τα ισραηλίτικα τα υιοθετεί το ΠΑΣΟΚ και μέσα στη Βουλή. Είστε αδιάβαστος. Μας λέτε ότι δεν υιοθετούμε ποινικές ευθύνες; Διαβάστε την πρότασή μας», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, που αντέτεινε ότι ο κ. Μάντζος, είπε όσα «τερατώδη» είπε, για να συγκαλυφθούν και οι ευθύνες του ΠΑΣΟΚ. «Ποιοι μιλάτε για σανίδα σωτηρίας; Εσείς κυβερνήσατε με τη ΝΔ. Ψηφίσατε το 80% των νόμων της ΝΔ. Τρία μνημόνια. Εσείς δεν είστε σανίδα σωτηρίας. Είστε υπερωκεάνιο!», είπε ο Θανάσης Παφίλης και πρόσθεσε: «Εμείς υλοποιούμε το αίτημα του κόσμου. Αυτό το έγκλημα δεν θα ξεχαστεί, των νεκρών θα γίνουμε η φωνή».

Πλεύρης: Τη ΝΔ την ενδιαφέρει να εξεταστεί συνολικά η υπόθεση

Την έκπληξη του για την τοποθέτηση του κ. Μάντζου, εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Θανάσης Πλεύρης και πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έθεσε κανένα θέμα στη διάσκεψη των Προέδρων για την αναβολή της συζήτησης. Συγχρόνως συζήτηση για αρμοδιότητες εξεταστικής και προανακριτικής επιτροπής, δεν μπορεί να γίνει, είπε ο Θανάσης Πλεύρης. Ως προς την ουσία, είπε ότι τη ΝΔ, από την αρχή την ενδιέφερε να ριχθεί άφθονο φως στην υπόθεση. Επισήμανε ότι επί τέσσερις μήνες το ΠΑΣΟΚ δεν έκανε καμία πρόταση και αφού έκανε πρόταση εξεταστικής το ΚΚΕ, τότε ήγειρε το θέμα. Εμείς αποδεχόμαστε ότι πρέπει να ερευνηθεί το σύνολο του τι συνέβη στο σιδηρόδρομο, είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και τόνισε ότι είναι πρώιμο το στάδιο αυτό για τον καταλογισμό ποινικών ευθυνών. «Τη ΝΔ την ενδιαφέρει να εξεταστεί συνολικά η υπόθεση. Αποδεχόμαστε το αίτημα της μειοψηφίας. Εκεί θα εξετάσουμε όλα τα θέματα. Γιατί φοβάστε τη συνολική εξέταση ενός θέματος; Γιατί σας ενδιαφέρει να αποκομίσετε μικροκομματικό όφελος», είπε ο Θάνος Πλεύρης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης ,Κωνσταντίνος Χήτας, είπε ότι τα κόμματα επιδίδονται σε «τακτικισμούς» για ένα τέτοιο «έγκλημα», όπως είναι το «έγκλημα των Τεμπών» και αυτό είναι απαράδεκτο. Υπογράμμισε επίσης ότι το κόμμα του έχει προτείνει αίτημα σύστασης εξεταστικής από τον Ιούλιο και αυτό σήμερα αποσιωπάται και η πρόταση αυτή δεν ήρθε ποτέ προς συζήτηση στην ολομέλεια αν και η Βουλή ήταν υποχρεωμένη να την εισάγει. Ο κ. Χήτας είπε ότι τακτικισμό συνιστά η στάση της ΝΔ που δεν στήριξε την πρόταση εξεταστικής της Ελληνικής Λύσης αλλά την πρόταση του ΚΚΕ, αν και η πρόταση της Ελληνικής Λύσης αναφερόταν στα πολιτικά πρόσωπα που φέρουν ευθύνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο προεδρεύων Ιωάννης Πλακιωτάκης, επισήμανε ότι ενώ ο Πρόεδρος της Βουλής είχε ανακοινώσει ότι θα συζητηθεί η πρόταση του ΚΚΕ σήμερα, ουδείς έφερε αντίρρηση. Είπε επίσης ότι η δικογραφία για τη σύμβαση 717 έχει κατατεθεί εδώ και τέσσερις μήνες.

Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για αναβολή της συζήτησης απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία.

Δείτε LIVE:



Source link