Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Καβούρι: Πρόσκαιρη ένταση μεταξύ φοιτητών και ΜΑΤ στη διαμαρτυρία για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια


Επεισόδια περιορισμένης έντασης σημειώθηκαν νωρίτερα στο Καβούρι, όταν φοιτητές επιχείρησαν να μπουν στο ξενοδοχείο, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η Σύνοδος των πρυτάνεων. Τους απωθήσαν οι αστυνομικοί, οι οποίοι προχώρησαν σε χρήση χημικών και κρότου λάμψης. Αυτή την ώρα επικρατεί ηρεμία, ενώ οι φοιτητές παραμένουν στο σημείο.

Σημειώνεται ότι η 104η Σύνοδος Πρυτάνεων και Προέδρων Δ.Ε. των Ελληνικών Πανεπιστημίων, ξεκίνησε την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου, με τη συμμετοχή των Αντιπρυτάνεων του Προεδρείου της Συνόδου καθώς και της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και είναι προγραμματισμένη να ολοκληρωθεί σήμερα.

Καβούρι: Πρόσκαιρη ένταση μεταξύ φοιτητών και ΜΑΤ στη διαμαρτυρία για τα ιδιωτικά πανεπιστήμιαΚαβούρι: Πρόσκαιρη ένταση μεταξύ φοιτητών και ΜΑΤ στη διαμαρτυρία για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια
Eurokinissi

Οι φοιτητικοί σύλλογοι έχουν συγκεντρωθεί στο σημείο για να διαμαρτυρηθούν για το σχέδιο που περιλαμβάνει την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Το σχετικό νομοσχέδιο θα φέρει τον τίτλο «Ελεύθερο πανεπιστήμιο» καθώς, όπως είπε ο κ. Πιερρακάκης στη Βουλή κατά τη διάρκεια συζήτησης για τον προϋπολογισμό, θα απελευθερωθεί από τα δεσμά της γραφειοκρατίας και το κρατικό μονοπώλιο.

Ο ίδιος είπε επίσης ότι «στόχος είναι οι 40.000 Έλληνες, που σπουδάζουν στη χώρα μας να μείνουν στην Ελλάδα και ταυτόχρονα να φέρουμε ξένους φοιτητές στην Ελλάδα»





Source link