Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Η Ford M-Sport μπήκε στο «στόχαστρο» μεγάλου επενδυτή– Οι πληροφορίες διέρρευσαν αλλά οι υπογραφές δεν έπεσαν

Η  Ford M-Sport μπήκε στο «στόχαστρο» μεγάλου επενδυτή – Οι πληροφορίες διέρρευσαν αλλά οι υπογραφές δεν έπεσαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν έχουν ακόμη επισημοποιηθεί, ισχυρός οικονομικά επενδυτής ενδιαφέρεται για την  εργοστασιακή ομάδα της Ford M-Sport.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H Μ-Sport είναι η ομάδα που από το 1997 βρίσκεται πίσω από τη συμμετοχή της Ford στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι. Η συνεργασία του ιδρυτή και ιδιοκτήτη της M-Sport Μάλκολμ Γουίλσον ξεκινάει το 1979 που ως οδηγός αγώνων ιδρύει την εταιρία Malcolm Wilson Motorsport, προσφέροντας προετοιμασία και τεχνική υποστήριξη σε διάφορους αγωνιζόμενους.

Το 1987 ιδρύεται η M-Sport, η εταιρία δηλαδή που βρίσκεται που βρίσκεται σήμερα πίσω από κάθε αγωνιστικό Ford στο WRC.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Λουμπέ, ο εργοστασιακός οδηγός της ομάδας το 2023 μετά το Ράλλυ Ακρόπολις σε συνέντευξή του  δήλωσε για τα προβλήματα που υπάρχουν στην M Sport. Και άφησε να εννοηθεί ότι η M-Sport λόγω οικονομικών προβλημάτων θα είναι δύσκολα να συνεχίσει στο WRC το 2024. Έγινε πάταγος. Μετά από αυτές τις δηλώσεις οι σχέσεις μεταξύ Μ-Sport και Λουμπέ διαταράχθηκαν. Λίγο μετά ανακοινώθηκε ότι ο Λουμπέ δεν θα είναι στην ομάδα το 2024.

Σχετικό ρεπορτάζ: https://www.zougla.gr/automoto/racing/i-m-sport-ford-world-rally-team-anakoinose-tous-odigous-ton-neon-ford-puma-rally1-gia-to-2024/

Ο Λουμπέ για να κάνει αυτές τις δηλώσεις φαίνεται κάτι θα ήξερε. Την επομένη των δηλώσεων, τα ΜΜΕ της Αγγλίας, δημοσίευσαν ότι στην M-Sport εισέρχεται στρατηγικός επενδυτής, με ελληνικές ρίζες, στοχεύοντας σε πάρα πολύ υψηλό ποσοστό στην εταιρία. Κάτι επίσημο δεν υπάρχει ακόμα. Ωστόσο σύμφωνα με την παροιμία «όπου καπνός υπάρχει φωτιά» κάτι τρέχει και θα μάθουμε λίγο πριν τον πρώτο αγώνα του WRC στο Μόντε Κάρλο.

 



Source link