Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Η ακτινογραφία του ρόστερ στα πρώτα 25 παιχνίδια της σεζόν


Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει χρησιμοποιήσει συνολικά 30 ποδοσφαιριστές στη φετινή αγωνιστική περίοδο. Ποιοι αποτελούν σημεία αναφοράς σε κάθε γραμμή και ποιοι είναι αυτοί που θα πρέπει να αισθάνονται ανασφαλείς ενόψει Γενάρη.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει χρησιμοποιήσει στα 25 επίσημα παιχνίδια που έχει δώσει η ομάδα του το σύνολο των παικτών που έχει στο ρόστερ του.

Ο μόνος που δεν έχει πάρει χρόνο συμμετοχής είναι ο νεαρός Αντρέ Ρικάρντο που ήταν στην αποστολή στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με τον Αστέρα Τρίπολης στην Τούμπα και έμεινε στον πάγκο.

Από τους υπόλοιπους 30 ποδοσφαιριστές που έχουν καταγράψει συμμετοχή οι δυο: Ντόουγκλας Αουγκούστο και Κάλεντ Νάρεϊ δεν ανήκουν πλέον στον ΠΑΟΚ.

Ο Ρουμάνος τεχνικός έχει λοιπόν, ενεργοποιήσει σε αυτά τα 25 παιχνίδια 28 ποδοσφαιριστές και τους έχει χρησιμοποιήσει άλλους λιγότερο και άλλους περισσότερο.

Από τον Κυριάκο Γιαξή, που έπαιξε 5′ λεπτά στον αγώνα με τον Αστέρα στην πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος μέχρι και τον Ντομινίκ Κοτάρσκι που έχει καταγράψει μέχρι τώρα 2160 αγωνιστικά λεπτά σε 24 επίσημα παιχνίδια, υπάρχουν φυσικά και διαβαθμίσεις που φυσικά φανερώνουν την ιεραρχία των παικτών στο μυαλό του Ρουμάνου τεχνικού.

Για παράδειγμα η τριάδα των μεσοεπιθετικών Ζίβκοβιτς (22 αγώνες, 1653΄), Τάισον (23 αγώνες, 1572΄) και Γιάννης Κωνσταντέλιας (25 αγώνες, 1438’ ) είναι η βασική φέτος του ΠΑΟΚ.

Ο Στέφαν Σβαμπ (25 παιχνίδια, 1435΄) είναι το σημείο αναφοράς στον άξονα της μεσαίας γραμμής, Εκόνγκ (19 αγώνες, 1605΄) και Κουλιεράκης (16 αγώνες, 1261΄) το βασικό δίδυμο στα στόπερ κι ο Ράχμαν Μπάμπα (17 αγώνες, 1395΄) ο ακραίος στον οποίο υπολογίζει περισσότερο από όλους ο προπονητής του ΠΑΟΚ.

Στην άμυνα πάντως πολύ χρόνο συμμετοχής (1359΄ σε 18 παιχνίδια) έχει πάρει κι ο Τόμας Κεντζιόρα, που ωστόσο έχει διπλό ρόλο, αγωνιζόμενος και ως στόπερ και ως ακραίος αμυντικός.

Στον αντίποδα αυτοί που δεν έχουν αγωνιστεί και φαίνεται να μην βρίσκονται στα βασικά πλάνα του προπονητή του λογικά θα πρέπει να κάθονται και σε αναμμένα κάρβουνα ενόψει Ιανουαρίου.

Ο Λευτέρης Λύρατζης είναι ένας από αυτούς. Ο Έλληνας ακραίος αμυντικός, που στάθηκε τρομερά άτυχος την περασμένη σεζόν με πολλούς τραυματισμούς έχει αγωνιστεί μόλις 23 λεπτά σε δυο παιχνίδια στα οποία μπήκε ως αλλαγή. Έμεινε μάλιστα εκτός αποστολής στο τελευταίο παιχνίδι κυπέλλου με τον Βόλο.

Το ίδιο προβληματισμένος θα πρέπει να είναι και ο Φιλίπε Σοάρες, που πάντως έχασε πολλά παιχνίδια λόγω τραυματισμού. Ο νεαρός Πορτογάλος χρησιμοποιήθηκε στα πρώτα παιχνίδια για τα προκριματικά του Conference League. Ξεκίνησε μάλιστα βασικός στο Σπλιτ απέναντι στη Χάιντουκ, ωστόσο τραυματίστηκε σοβαρά στη ρεβάνς της Τούμπας και από τότε είναι ανενεργός.

Ο Φιλίπε Σοάρες είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση, καθώς στα δυο χρόνια περίπου που ανήκει στον ΠΑΟΚ – ήταν από τις πρώτες μεταγραφές με την σφραγίδα του Ζοζέ Μπότο- δεν έχει καταφέρει να καθιερωθεί, έχοντας πάντως και τραυματισμούς και λογικά θα αξιολογηθεί και πάλι τον Γενάρη.



Source link