Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Επιστημονικό συμπόσιο για τις εξελίξεις σε HPV – Μαιευτική και Γυναικολογία

Οι συνεχώς αυξανόμενες γνώσεις όσον αφορά στο εύρος και τη βαρύτητα των συνεπειών της HPV-μόλυνσης επιβάλουν την ενημέρωση όλων σχετικά με την πρόληψη (HPV-εμβόλιο), την έγκαιρη διάγνωση με τον πληθυσμιακό έλεγχο (HPV-test) και την ανίχνευση και αντιμετώπιση των παθήσεων, που αυτή προκαλεί. Επιστημονικό συμπόσιο για τις εξελίξεις σε HPV – Μαιευτική και Γυναικολογία διοργανώνεται στη Λάρισα κι εκεί αναλύονται μεταξύ άλλων και τα παραπάνω ζητήματα.

Στα πλαίσια του Επιστημονικού συμποσίου ο κ. Αλέξανδρος Δαπόντε, καθηγητής μαιευτικής γυναικολογίας του πανεπιστημίου θεσσαλίας, μίλησε στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή «Περίμετρος» για τις εξελίξεις της HPV μόλυνσης και για την καταπολέμηση των δυσκολιών που μπορεί να επιφέρει.

«Μία συνθήκη για να πάθει κάποιος καρκίνο του τραχύλου της μήτρας είναι να έχει μολυνθεί από τον ιό του HPV ο οποίος είναι σεξουαλικά μεταδιδόμενος. Η επιστήμη έτσι μπόρεσε να κάνει HPV test για την ανίχνευση και την έγκαιρη διάγνωση του καθώς και ένα HPV εμβόλιο προκειμένου να μη προλάβει να το κολλήσει εύκολα η γυναίκα. Μπορούμε έτσι με τη βοήθεια της επιστημονικής κοινότητας να εμβολιάζουμε τα μικρά κορίτσια αλλά και τα αγόρια από μικρή ηλικία. Αυτό που πρέπει να αναφέρουμε είναι για τους ανθρώπους που δεν έχουν προλάβει να κάνουν το εμβόλιο, έτσι η Διεθνής Κοινότητα με την παγκόσμια οργάνωση υγείας συνυπέγραψαν προγράμματα πρόληψης των οποίων οι στόχοι είναι , το εννενήντα τις εκατό εμβολιασμός , εβδομήντα τις εκατό των γυναικών μέχρι τα 35 να έχουν κάνει ένα HPV test προκειμένου με αυτό τον τρόπο να μπορέσει να υπάρξει η πρόληψη για να μην μολυνθεί κανένας από την HPV».

Ρεπορτάζ: Μίνα Μαυρογιάννη





Source link