Sporades Tv News

Η ενημέρωση απο τις Βόρειες Σποράδες SporadesNew SporadesTv

Βόλος: Στον ανακριτή σήμερα ο ένας διακινητής των μεταναστών

DIKASTHRIA 1200

Στον εισαγγελέα σήμερα οδηγείται ο διακινητής των 33 μεταναστών Αφγανών και Ιρανών, μεταξύ των οποίων και έξι παιδιά, ο οποίος με συνεργό του μετέφερε χθες στην περιοχή Λήρη και στη συνέχεια με βανάκι προς άγνωστο προορισμό.

Υπενθυμίζεται ότι στο βανάκι έγινε μπλόκο στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ από αστυνομικούς και λιμενικούς που το παρακολουθούσαν από την Αργαλαστή και συνελήφθησαν όλοι, ενώ γίνεται προσπάθεια ταυτοποίησης και του δεύτερου διακινητή και εντοπισμού του σκάφους με το οποίο ήλθαν στις ακτές της Μαγνησίας.

Ο διακινητής που συνελήφθη κρατείται στο Λιμεναρχείο και θα οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα, ενώ και οι οικογένειες με τα παιδιά, μεταφέρθηκαν στο Λιμεναρχείο Βόλου, όπου οι λιμενικοί τους να τους σιτίσουν, πράγμα που έγινε με δωρεά προμηθευτή κέτερινγκ, όπως ανέφερε ο κ. Ηλιόπουλος της ΛΕΔ, στην ΕΡΤ Βόλου. Δύο από τους μετανάστες μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο με τον ένα να έχει υποστεί έμφραγμα.

Σήμερα οι μετανάστες θα μεταφερθούν σε Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης και όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία θα μεταφερθούν σε δομές φιλοξενίας. Στη συνέχεια, θα παραπεμφθούν στο αρμόδιο Περιφερειακό Γραφείο Ασύλου ή Αυτοτελές Κλιμάκιο Ασύλου, εφόσον επιθυμούν να υποβάλλουν αίτημα διεθνούς προστασίας ή θα παραπεμφθούν στις αρμόδιες υπηρεσίες για επανεισδοχή ή επιστροφή ή απέλαση στην περίπτωση μη υποβολής αιτήματος διεθνούς προστασίας.

www.ertnews.gr



Source link